actualización (otra) d'el cachopu y Master Chef

 
En Guía de la cocina asturiana (Silverio Cañada editor, Xixón, 1981) diz Magdalena Alperi na páxina 169 qu'el cachopu:
Es un plato muy popular en Asturias desde hace algunos años; se comenzó a servir en el popular restaurante ovetense Pelayo, tomando ya carta de naturaleza en Oviedo y otros lugares de Asturias.
L'autora, como se ve, nun precisa la fecha, paez que la indicación ye que de relativamente pocu tiempu anterior, y da como restaurante entamador ún, el Pelayo, que taba na cai Pelayo d'Uviéu.

Per otra parte, María Luisa García (Platos típicos de Asturias, edición de l'autora, Xixón, 1971) da una receta del cachopu (ingredientes: dos filetes perfinos y allargaos, un filete del mismu tamañu de xamón, cuatro espárragos, una lata xampiñones, un pimientu morrón, un güevu, pan ralláu, una seruya d'ayu, aceite y sal) y diz que ye:
Plato típico de algunos restaurantes de Oviedo y Grado (asina: "Grado").

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